Eğitim Sitesi

Gözlem Nedir? Gözlem Hakkında Kısaca Bilgi

Gözlem Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Gözlem:

1- Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi.

2- İnceleme sonucu elde edilen değer.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gözlem:

Bir nesnenin, olayın ya da bir gerçeğin özelliklerini bilmek amacıyla dikkatli ve planlı olarak ele alınıp, çeşitli araçlarla veya çıplak gözle incelenmesi.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Gözlem:

Olayları kendiliğinden oluşan oluşum biçimleri içinde amaçlı ve sistemli olarak izlemek ve kaydetmektir. Sosyolojide, toplumsal yaşamla ilgili olayları oluşum koşulları içinde amaçlı ve sistemli bir biçimde izlemek ve kaydetmektir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Gözlem:

Olaylara, olgulara, varlıklara inceleyici gözle bakmak ve onların belirleyici özelliklerini seçmek işi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Gözlem:

Bir olayı veya problemi daha iyi anlamak için çeşitli yönleriyle incelemektir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Gözlem:

1. Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi.

2. Çeşitli araç ve gereçlerin yardımıyla olayların sebeplerini bilmek için uygulanan bilimsel yöntem.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Gözlem:

Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerini bildirmek amacıyla dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi. İnceleme sonucu elde edilen değer.

 

Fizik Terimi Olarak Gözlem:

Bir nesnenin olayın veya bir gerçeğin, niteliklerini bilmek amacıyla, dikkatli ve plânlı olarak ele alınıp incelenmesi

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Gözlem:

Meteorolojide, sıcaklık, basınç veya rüzgâr gibi atmosferik durumu belirten, yer yüzeyinde veya yukarısında bir veya daha fazla meteorolojik elemana ait değerin kaydedilmesi.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Pasyon: İsa'nın yaşamını ve çarmıha gerilme öyküsünü dile getiren motet veya oratoryo benzeri bir tür. Passion (Fr.).

    Postlude (Fr.): Son söz kısmı. Yapıtın ya da bölümün sonunda, ortaya çıkan müziğin özetini genel çizgilerle duyuran sonuç.

    Akustik: 1- Sesin oluş ve yayılışını inceleyen bilim dalı. Bir ortamın ses dağılım nitelikleri. Sesleşim ve Sesleşimbilim; 2- Geleneksel çalgıları elektronik çalgılardan ayrımsamak için kullanılan sözcük. Akustik gitar, elektro gitar gibi. Acoustic (İng.). 3- Sesle, sesin doğumu, özellikleri, ulaşımı ve alımı ile uğraşan fizik bilimi kolu. Yankı bilimi, ses bilimi, yankılanım.

    Marş: Her türlü yürüyüşü desteklemek, bazen ateşlemek, grupları aynı düzende yürütmek (askeri marş), ulusal birliği güçlendirmek (ulusal marş), bazen de kederli bir ortam oluşturmak için (cenaze marşı gibi) yazılan belirgin ve güçlü vurgulamalı kısa marş (yürüyüş) müziği. Marş eski asker şarkıları ve trampetlerinin ahenkli ölçülü müziğinden doğmuştur. Fransız besteci, Lully yetkin marşlar yazmıştır. (İtal. Marcia. Fran. Marche)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü