Eğitim Sitesi

Fazilet Nedir? Fazilet Hakkında Kısaca Bilgi

Fazilet Terimi Hakkında Bilgiler

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Fazilet:

Erdemlilik, olgunluk.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Fazilet:

1- Ahlaki görevleri yerine getirerek kişinin olgun ve yüksek bir ahlaka sahip olması, iyi huylarla ruhunu güzelleştirmesi, üstünlük, iyi ahlâklılık.

2- İnsan yaradılışındaki bütün iyi huylar, erdem.

 

Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Fazilet:

Arapça, olgunluk, erdemlilik, üstünlük gibi anlamları ihtiva eder. Fazilet insanın doğuştan getirdiği iyi yönlerinin, olgunlaştırılmış şekline denir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Fazilet:

Olgunluk, erdemlilik, üstünlük, değer, kıymet. İffet, namus, güzel ahlak. İnsanın doğuştan sahip olduğu ve sonradan çalışma yoluyla geliştirip zenginleştirdiği güzel nitelikler.

 

    Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri

    Müspet: Olumlu, pozitif.

    Nazır: Osmanlı Devleti'nde Bakanlar Kurulu üyesi, bakan, vekil.

    İhtilal: 1- Bir ülkenin, siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini değiştirmek amacıyla kanunlara uymaksızın cebir ve kuvvet kullanarak yapılan geniş halk hareketi. Devrim. 2- Büyük ve ani değişiklik, bir memleketin siyasi yapısını güç kullanarak ortadan kaldırma ve onun yerine yeni düzeni, gene kuvvete dayanarak yerleştirme. 3- Bir devletin siyasi teşkilatını, kanuni şekillere riayet etmeden değiştirmek üzere zorla yapılan halk hareketidir.

    Turancılık: Osmanlı Devleti'nin son yıllarında ortaya çıkmış olan, Osmanlılık ve İslamcılık akımları karşısında bütün Türklerin tek vatanda ve bayrak altında birleştirilmesini amaçlayan akım, Panturanizm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü