Eğitim Sitesi

Ev araç gereçleri Nedir? Ev araç gereçleri Hakkında Kısaca Bilgi

Ev araç gereçleri Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ev araç gereçleri:

Evimizde hayatımızı kolaylaştıran pek çok ürün elektrikle çalışır.
Çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, bulaşık makinesi, ütü, elektrikli fırınlar, elektrikli süpürge, tost makinesi, çay ve kahve makinesi, ekmek kızartma makinesi. Aynı zamanda haberleşme ve iletişimde kullandığımız ev ve cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar, radyo ve televizyonlar da bu gruba girer.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Yer Çekimi Kuvveti: Yeryüzündeki bütün cisimlere dünya tarafından bir çekim kuvveti uygular, uygulanan bu kuvvete yer çekimi kuvveti denir. Yer çekimi kuvvetinin yönü her zaman yerin merkezine doğrudur. Yer çekimi kuvveti aslında dünyanın uyguladığı kütle çekim kuvvetinin özel adıdır. Yani dünyanın uyguladığı kütle çekim kuvvetine yer çekimi kuvveti denir.

    Ayrıştırıcılar: Doğadaki ölü bitki ve hayvan atıklarını parçalayarak toprağın madensel tuz ve mineral ihtiyacını karşılayan canlı grubudur. Bazı bakteri ve mantarlar çürükçül yaşar.

    Madde Döngüsü: Canlı yaşamı için büyük önem taşıyan su, karbon, oksijen, azot, fosfor gibi maddelerin canlı ve cansız çevre içinde dolaşım hâlinde olması.

    Fotoototrof: Enerjilerini ışık enerjisinden, hücresel işlevlerinde gereksinim duyulan karbonu ise karbondioksitten elde eden bitki, alg ve bazı bakteriler gibi kendi beslek organizmalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü