Eğitim Sitesi

Eşek arısı Nedir? Eşek arısı Hakkında Kısaca Bilgi

Eşek arısı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Eşek arısı:

Vespidae familyasına ait böcek türü. Gövdesi kızılımsı sarı ve siyah çizgili olan eşek arıları oldukça iri yapılıdır, uzunlukları ana arıda 30 mm.yi, işçi arılarda 23 mm.yi, erkek arılarda ise 25 mm.yi bulur. Parçalayıcı ağız yapısına sahiptir. (Vespa crabro)

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Aşılama yöntemi (Dootlittle yöntemi): Ana arı yüksüklerine, işçi arı gözlerinden genç larvalar transfer edilerek yapılan ana arı üretim yöntemi.

    Arı kaçıran: Balı hasat edilecek kolonilerde kuluçkalık ile ballık arasına yerleştirilen, arıların ballıklardan kuluçkalığa geçişine izin veren, kuluçkalıktaki arıların ballıklara geçmesini engelleyen bir araç.

    Septisemi: Arılarda, Pseudomonas apiseptica adındaki bakteri nedeniyle görülen, kan zehirlenmesi olarak nitelendirilen bir arı hastalığı. Hastalık özellikle havalandırması yetersiz ve yüksek nem bulunan kolonilerde görülür. Septisemiye yakalanan arılar hızla ölürler. Hastalığa yakalanan arılarda kaslar hızla refleks kaybına uğrar, uçma yeteneği kaybolur, besin tüketimi durur, koloni zayıflar.

    İtalyan arısı: Ana vatanı İtalya ve özellikle Sicilya adası olan, Akdeniz iklimine adapte olmuş arı ırkı. (Apis mellifera ligustica)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü