Eğitim Sitesi

Elektronik Flaş Nedir? Elektronik Flaş Hakkında Kısaca Bilgi

Elektronik Flaş Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Elektronik Flaş:

Bir elektrik kondansatöründeki elektrik enerjisinin gaz dolu bir tüpten geçerken çıkardığı parlak ışığı, fotoğrafta yapay ve yardımcı aydınlatma kaynağı olarak kullanılmasını sağlayan elektronik aygıt.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Karanlık oda ışığı: Işığa karşı duyarlı malzemelerle çalışılan karanlık odada bunların ışıktan etkilenerek bozulmalarını önlemek için kullanılan özel ve genellikle kırmızı renkli ışık. Karanlık oda ışığının gerçekten duyarlı malzemeleri etkileyip etkilemediğini saptamak için çalışma yapılan tezgâhtan 1 metre kadar yükseğe yerleştirilmiş lambayı görecek bir noktaya bir fotoğraf kâğıdı bırakmak ve üzerine bir metal para koymak gerekir. Bir süre sonra kâğıt banyo edildiğinde üzerinde paranın izi çıkmamalıdır. (safe light)

    T-Gren: Standart filmlerdekilerden daha düz ve ışığa daha duyarlı gümüş parçacıklarından oluşan bir emülsiyona sahip ve çok yüksek detay yakalayabilen filmler.

    Hızlı Objektif: Geniş açıklıkta maksimum diyafram değerleri olan çok ışık alabilen objektiftir.

    Solarizasyon: Solarizasyon işlemi, normal geliştirme işlemi sırasında duyar katın çok kısa süreli olarak beyaz ışığa gösterilmesi ve daha sonra geliştirme işlemine devam edilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü