Eğitim Sitesi

Ebâbil Nedir? Ebâbil Hakkında Kısaca Bilgi

Ebâbil Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ebâbil:

Ebrehe'nin ordusunu helak eden kuşlar.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Eyyam-ı Teşrîk: Teşrik günleri demektir. Zilhiccenin 9-13. günleridir. Bu günlerde teşrik tekbirleri alınır. "Teşrik" Arap dilinde etleri doğrayıp kurutmak demektir.Vaktiyle bayramın birinci günü Mina'da kesilen kurbanların etleri,bayramın 2., 3. ve 4. günlerinde güneşte kurumaya bırakılırdı.Bu sebeple bu üç güne et kurutma günleri anlamında "Eyyam-ı Teşrik" denilmiştir.

    Tahallül: Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül", ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayramının birinci günü tıraş olduktan sonra birinci tahallül gerçekleşir. Bu durumda cinsel ilişki dışında bütün ihram yasakları sona erer. Ziyaret tavafından sonra ikinci tehallül gerçekleşir. Bununla cinsel ilişki yasağı da kalkar.

    Kavme: Rükudan doğrulduktan sonra secdeye gitmeden önce bekleyiştir.

    Cebrail: Cebrail dört büyük melekten biridir. Diğer büyük melekler İsrafil, Mikail ve Azrail'dir. Cebrail'in görevi peygamberlere vahiy indirmektir. Yani Allah ile peygamberleri arasında bir habercidir. Bütün peygamberlere vahyi getiren Cebrail'dir. Cibril, Ruhul Emin, Ruhul Kudüs diye de isimlendirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü