Eğitim Sitesi

Dominant Renk Nedir? Dominant Renk Hakkında Kısaca Bilgi

Dominant Renk Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Dominant Renk:

Bir resimde görsel ilgiyi çekme noktasını oluşturan en etkin renk.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Fon: 1. Resim, fotoğraf veya çeşitli plastik ögelerden oluşan dekor, görüntü. 2. İç mimaride üstüne başka şeyler eklenen bölüm.

    Portre: 1. Resim sanatında genel olarak bir insan figürünün sadece omuzlardan itibaren yüzünün konu aldığı resimler. 2. İnsanı gerçekçi anlayışla betimleyen, resim, heykel, fotoğraf vb. 3. Bir kimsenin yağlı boya, sulu boya, kara kalem vb. bir yolla yapılmış resmi.

    Plan: Bir nesnenin ya da yapıtın yatay bir düzlem üzerindeki izdüşümü. Milattan 1500 yıl öncesine ait Mezopotamya tabletleri üzerinde bile planlara rastlandığına göre, kullanımının çok eski olduğu anlaşılmaktadır. Eski Mısır'da da bilinirdi. Antikite'de özellikle de Roma'da plan yapımı mimari etkinliğin önemli bir parçasıydı.

    Minare: Camiilerin dışında bazen bitişik bazende tamamen ayrı olarak inşa edilen ezan okumak için yapılan öğe. İslam mimarisinde ilk minareler Abbasiler döneminde ortaya çıkmıştır. Kaynağı konusunda farklı görüşler vardır. Bütün islam ülkelerinde aynı önemle ele alınmamıştır. Özellikle Osmanlı ve Hint-İslam mimarisinde vazgeçilmez bir simge olarak görülmüştür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü