Eğitim Sitesi

Doku Nedir? Doku Hakkında Kısaca Bilgi

Doku Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Doku:

Bir vücudun veya bir organın yapı ögelerinden birini oluşturan hücreler bütünü.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Doku:

1. Bir vücudun veya bir organın yapı öğelerinden birini oluşturan hücre topluluğu.

2. Belirli bir işi yapmak üzere özelleşmiş hücreler topluluğu.

3. Aynı görevli benzer yapılı hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşan hücreler topluluğu.

 

Biyoloji Terimi Olarak Doku:

Belirli bir işi yapmak üzere özelleşmiş hücreler topluluğu. Örnek : Kemik doku, kas doku.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Doku:

Görme ve dokunma duyuları ile kavranabilen yüzeysel etki öğesi.

 

Sanat Terimi Olarak Doku:

Bir sanat yapıtının yüzeyinin görünümü ve/veya hissedilmesi, ki düz ve/veya parlaktan kaba ve/veya mata kadar çeşitlenebilir.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Araç Muayene İstasyonu: Araçların niteliklerini tespit ve kontrol edebilecek cihaz ve personeli bulunan ve teknik kontrolü yapılan yerdir. Araçların Muayenesi; HUSUSİ (BİNEK) OTOMOBİLLER VE HER TÜRLÜ RÖMORKLARI; Hususi yani binek otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir. Yani ticari olmayan hususi otomobiller 0 km ise ilk muayenesi 3 yıl sonra yapılır. Üç yıl sonunda ise her iki yılda bir muayenesi yapılması zorunludur. RESMİ OTOMOBİLLER VE HER TÜRLÜ RÖMORKLARI; Resmi otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir. KAMYON, KAMYONET, MİNİBÜS, OTOBÜS VB. TİCARİ TAŞITLAR; Diğer bütün motorlu araçlar ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü römorkları, ilk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmelidir. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dâhildir.) Not: Kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, çekici türü ticari taşıtlar "0" (sıfır) km olsalar bile ilk bir yıl sonunda muayene edilmesi zorunlu olup bu araçların her yıl muayene ettirilmesi zorunludur.

    İşlev: Bir nesne veya bir kimsenin gördüğü iş; iş görme yetkisi, görev, fonksiyon.

    Ada: 1- Kavşaklarda trafiği düzenleyici, yönlendirici veya ayırıcı olmak üzere bordürle sınırlandırılmış veya yer çizgileriyle belirlenmiş alan. 2- Yayaların geçme ve durmalarına, taşıtlardan inip binmelerine yarayan, trafik akımını düzenleme ve trafik güvenliğini sağlama amacıyla yapılmış olan, araçların bulunamayacağı, koruyucu tertibatla belirlenmiş bölüm ve alanlara ada denir.

    Algı: Bir şeye dikkati yönelterek o şeyin bilincine varma, idrak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü