Eğitim Sitesi

Doğum Haritası (Horoscope) Nedir? Doğum Haritası (Horoscope) Hakkında Kısaca Bilgi

Doğum Haritası (Horoscope) Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak Doğum Haritası (Horoscope):

Bir insanın doğduğu anda Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzünde çizdikleri şekillerin Dünyadan görülüşü. Yıldız Haritası olarak ta anılan doğum haritası doğum tarih, yer ve saatine göre çıkarılır. Bu harita insanın kişiliğini, yeteneklerini özelliklerini, gelecekteki durumunu ve başarı derecesini gösterir.

 

    Benzer Astroloji Terimleri

    Transit (Transit): Bir gezegenin gökkubbede hareketi sırasındaki konumu. Doğum haritasındaki gezegen ve evlere bakış açısı yapıyorsa olayları başlatır.

    Birleşme (Conjunction): Doğum haritasının en önemli açılarından biri de budur. Bu durumda iki güç birbirlerinin üstüne düşebilir. Birleşme açısında iki gezegen arasında 8 derece kadar pay bırakılır.

    Greenwich Meridyeni: Dünya saat ayarı Greenwich meridyenine göre yapılır. Greenwich'in bulunduğu boylam derecesi 0 olarak kabul edilir. Bunun doğusundaki boylamlarda Güneş daha erken doğar. Dolayısıyla saat daha ileridir. Greenwich'in batısında ise Güneş daha geç doğar ve dolayısıyla saat daha geridir.

    Dörtlüler (Qualities): Zodyak'ın burçları özelliklerine göre belirli gruplarda toplanırlar. Her bir grupta dört burç olduğu için buna bu isim takılmıştır. Dörtlüler, Öncü, Sabit ve Değişir olmak üzere üç gruptur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Astroloji Terimleri Sözlüğü