Eğitim Sitesi

Doğal Enerji (Potansiyel Enerji) Nedir? Doğal Enerji (Potansiyel Enerji) Hakkında Kısaca Bilgi

Doğal Enerji (Potansiyel Enerji) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Doğal Enerji (Potansiyel Enerji):

Teknik ya da ekonomik kullanım imkanları dikkate alınmaksızın enerjinin doğada bulunan uygun biçimleri ya da kaynaklarının tümüdür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Reaktif Enerji Tarifesi: Sanayi, Ticarethane, Resmi Daire, Şantiye, Endüksiyon ve ark ocakları, içme ve kullanma suyu, geçici abonelerin çektiği aktif enerjinin 0,5 katından daha fazla reaktif enerji çekmesi halinde çekilen reaktif enerjinin tamamı bu tarifeden fiyatlandırılır.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Enterkonneksiyon: İki ya da daha çok şebekenin bir ya da daha çok hat tarafından bağlantı elemanları ile birbirine bağlanmasıdır.

    Yararlı Potansiyel Enerji: Belirli bir ülkede ya da bölgede, belirli bir dönem (genellikle bir yıl) boyunca (pompaj olmadan) sağlanabilen maksimum hidro-elektrik enerjisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü