Eğitim Sitesi

Dilatasyonlar Nedir? Dilatasyonlar Hakkında Kısaca Bilgi

Dilatasyonlar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Dilatasyonlar:

Aynı kotta ya da farklı kotta farklı iki yapının bir arada bulunması sonucu ortaya çıkan derzlerdir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    İç Aydınlatma: Çeşitli yapısal öğelerle dış çevreden ayrılmış, iç mekanların aydınlatma sistemini konu alır. Elektrikli ışık kaynakları ile ihtiyaca göre aydınlatma yapılır. Aydınlatılması yapılan yerin özelliğine göre aydınlatma armatürleri seçilir. Okul, hastane, ev, mağazalar, otel, restoran, tiyatro ve sinema gibi mekanların aydınlatılmasında standart aydınlık düzeyleri cetvellerine bakılır. Bu değerlere göre aydınlatma yöntemlerinden bir tanesi seçilerek ekonomik ve kaliteli bir aydınlatma yapılmaya çalışılır.

    Kontrast: 1- Zıt, karşıt, karşıtlık. 2- İki renk, iki bina ya da uygulama arasındaki zıtlık. 3- Yediğimiz yemekler için baharat ne ifade ediyorsa, dekorasyonda kontrast da aynı amaca hizmet eder. Bir odayı çekici kılmak için kontrast kullanılır. Aynı stile sahip nesnelerin farklı renk, desen ve ebatta kullanılmasıyla elde edilir.

    Eşiktaşı: Kapının eşiğine konan taş.

    Endirekt Aydınlatma: Aydınlatma aracı, ışığın tamamını tavana yönlendirir. Tavan ve duvarları açık renkte olan dinlenme misafir salonları, toplantı salonlarını gece kulübü ve eğlence yerlerinin aydınlatmasında kullanılır. Verim % 0 ila % 10 alınır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü