Eğitim Sitesi

Demografi Nedir? Demografi Hakkında Kısaca Bilgi

Demografi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Demografi:

İnsan topluluğunun belirli niteliklerini ölçen bilim dalı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Demografi:

Nüfus bilimidir.
"Nüfus sayımları demografinin konusudur. Bir yerde yaşayan insan sayısı, cinsiyet dağımı, çalışan-çalışmayan durumu vb konular demografinin ilgi alanına girer."

 

Coğrafya Terimi Olarak Demografi:

1- Nüfus bilimi. İnsan nüfusunu yapı, gelişme, dağılımı vb. nitelik ve nicelik gibi özellikleri açısından inceleyen bilim dalı.

2- İnsan topluluklarının, toplam nüfus, yoğunluk, doğum ve ölüm oranları, göçler, evlilikler vb. olaylarının istatistik karakteriyle ilgilenen sosyoloji ve antropoloji dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Demografi:

İnsan topluluklarının istatistik etüdü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Demografi:

İnsan topluluğunun belirli niteliklerinin ölçülmesiyle ilgili bir bilim dalı. Nüfusun büyüklüğü, cinsiyeti, mesleklere, yaşa v.b. unsurlara göre tanıdığı özellikler ve bunların zaman içindeki eğilimleri demografinin ilgi alanına girer.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yerel Kalkınma: Yerel toplulukların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda gelişim için kendi güçlerini birleştirmeleri ve merkezi ve yerel kamu idarelerinin de bu harekete destek olmasıdır. Yerel Kalkınma, Fiziksel Kalkınma, Sosyal Kalkınma, Kültürel Kalkınma, Ekonomik Kalkınma, ve Siyasal Kalkınma olmak üzere beş temel alanda söz konusudur.

    Çalışma Gücü Kaybı (İş Göremezlik): Herhangi bir kaza, hastalık veya sakatlık sebebiyle, malullüğün ortaya çıkması ve benzer meslekî eğitim, bilgi ve yeteneklere sahip başka bir sağlıklı sigortalının kazancının çok altında bir gelir elde edebilme durumudur.

    Ahz: Alma, tutma, kabul etme, tahsil etme, tasarrufuna katma.

    Tabii Afet: Deprem, sel ve bunun gibi büyük yıkımlara yol açan tabiat hadiseleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü