Eğitim Sitesi

Değişim Nedir? Değişim Hakkında Kısaca Bilgi

Değişim Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Değişim:

Bir zaman dilimi içinde çeşitli alanlardaki değişikliklerin tümü.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Değişim:

Biçim ve ilişkilerde bir durumdan, başka bir duruma geçme.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Değişim:

Bir zaman dilimi içindeki değişikliklerin bütünü.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Halkçılık: Halkçılık, devletin siyasi, ekonomik ve kültürel alandaki hizmetlerin tüm halka yönelik olmasını amaçlayan bir ilkedir. Halkın eşitliğini, refah ve mutluluğunu amaçlar. Özellikleri: - Halk devlet yönetimine katılır. Temelinde demokrasi vardır. - Herkes kanunlar önünde eşit haklara sahiptir. - Cumhuriyetçiliğin ve milliyetçiliğin doğal bir sonucudur. - Toplumda sınıf ayrımına karşıdır. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ayrıcalık tanınamaz. - Eşitlik, dayanışma, sosyal devlet bu ilkeyle ilgilidir.

    Ölçek: 1. Yerkürenin veya bir parçasının belirli oranda küçültülmesine denir. İkiye ayrılır. Kesir Ölçek ve Çizik Ölçek. 2. Birim kabul edilen bir şeyin alabildiği kadar ölçü, haritada bulunan ve ne kadar küçültme yapıldığını gösteren birim. 3. Bir harita veya resimde görülen uzaklıklarla bunların işaret ettiği, karşılandığı gerçek uzunluklar arasındaki oran.

    Sosyal Bilim: Toplum olaylarını, insanın sosyal ve kültürel faaliyetlerini inceleyen bilimlerin ortak adıdır. Sosyal bilimler, dünyanın ve yaşamın insanî ve toplumsal yönlerini inceleyen akademik disiplinlerin tümüdür. Türkiye'de zaman zaman sözel bilimler olarak da anılırlar.

    Yaya ve Müsellemler: Türklerden meydana getirilen bu ordunun atsız askerlerine "yayalar", atlı askerlerine ise "müsellemler" adı verildi. Savaş sırasında yol yapar ve köprü kurarlardı. Kale tamiri, inşası, hendek kazımı da yaparlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü