Eğitim Sitesi

Damping Nedir? Damping Hakkında Kısaca Bilgi

Damping Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Damping:

ABD yasalarına göre "adil piyasa fiyatının altında" Birleşik Devletler'e mal satılması ya da ihraç edilmesi yoluyla ülkedeki üreticilere maddi zarar verilmesi ya da maddi zarar tehdidi oluşturulması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Damping:

Bir malın gerçek değerinin altında satılmasıdır.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Damping:

Bir ürünün bedelinin altında fiyatlandırma uygulaması.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Damping:

Düşürmek, indirmek.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Damping:

Stoklardan kurtulmak ve piyasada avantajlı duruma geçmek için malların maliyet fiyatından aşağı bir fiyatla satışa çıkarılması.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Tümünü Yüklenim: İlerideki bir tarihte teslimatı veya nakit uzlaşması yapılmak üzere herhangi ibr malın veya finansal aracın bugünden alım satımının yapıldığı piyasalardır. Türev piyasaların tanımı forward, futures ve opsiyon işlemlerinin tamamını içermektedir.

    Rüçhan Hakkı Pazarı: Alacaklılık hakkı sağlayan, belirli bir meblağı temsil eden, dönemsel gelir getiren, misli nitelikte seri halinde çıkarılan, ibareleri aynı olan ve yatırım aracı olarak kullanılan borçlanma senetleridir. İhraç eden kuruluşların niteliğine göre kamu ve özel sektör menkul kıymetleri olarak ikiye ayrılırlar. Sabit getirili menkul kıymetler vade sonuna kadar elde tutulmaları halinde belirli bir getiriyi garanti eder.

    Reel Sektör (Reel Kesim): Ulusal ekonomide tarım, sanayi ve hizmetler ana sektörlerinde üretici ve tüketici konumundaki bireylerin tümünü temsil eden kesimdir. Bu kesimin gerçekleştirdiği tasarruflar finansal kesim tarafından toplanır ve tekrar reel kesime kullandırılır.

    Piyasa: 1- Alıcı ve satıcıların bir araya geldiği, alım satım konusu olan malın fiyatını belirleyerek işlem yaptıkları yer. 2- Satıcıların ve alıcıların aynı ya da birbirine çok benzeyen ürünler için fiyat oluşturdukları ve mal ve hizmet değişiminde bulundukları ortam.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü