Eğitim Sitesi

Common Interface (CI) Nedir? Common Interface (CI) Hakkında Kısaca Bilgi

Common Interface (CI) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Common Interface (CI):

Modül takılabilir anlamına gelen Common Interface kelimelerinin kısaltılmışıdır. Yani bu özelliğe sahip receiverlerde modül (cam) takmak için uygun boşluk ya da boşluklar mevcuttur.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Coverage: Kapsama; haberleşme uydularının sinyal kapsama alanları. GSM altyapısı içinde sıklıkla kullanılan bir terimdir. Uydular için “Footprint” ifadesi de kullanılır.

    Narrowcasting: Sadece belirli bir kitleye ulaşmak üzere elektronik medya kullanılması.

    Aperture: Antenin uydu sinyaline açık kalan kesiti. Parabolik antenin elektromanyetik enerjiyi toplayan kısmı.

    MPEG: Dijital teknolojiye geçişte yaşanan sorunları gidermek, tüketiciyi de dikkate alarak evrensel bir standart belirlemek ve bu standardı geliştirmek için Dünya’nın önde gelen telekom kuruluş ve araştırma gruplarının katılımıyla MPEG (Motion Picture Experts Group: Hareketli Resim Uzmanları) adı verilen bir heyet oluşturulmuştur. Bu heyet, Dünya’nın birçok bölgesindeki haberleşme mühendislerinin yaptığı çalışmaları derleyerek, bunlar üzerinde yaptığı titiz çalışmalar sonucunda tüm ülkelerin kabul edebileceği uluslararası standartlar hazırlamıştır. Heyetin hazırladığı standartlar ise MPEG-1, MPEG-2 vb.’dir. Söz konusu heyetin yaptığı işler ise uygulamasına göre “video” ve “audio” kodlamada Dünya’daki genel standardı belirlemek; sistem değerlendirmeleri için uygun prosedürler hazırlamak ve geliştirmek;bit grubunu iletmek, kodlamak, çoğullamak; kodunu çözmek için çatısını belirlemek ve bu işlemlerde kullanılan cihazları ortak bir standarda getirmek şeklinde gruplandırılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü