Eğitim Sitesi

Chunk Nedir? Chunk Hakkında Kısaca Bilgi

Chunk Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Chunk:

Club başının toptan önce yere (çime) vurulmasıyla meydana gelen hatalı bir vuruş şeklidir. Bu vuruşa aynı zamanda fat de denir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Half Set: Golf oyunu için gerekli olan club’ların tamamına Full Set denir. Bunlar 4 Woods-9 Irons-1 Putter olmak üzere 14 adettir. Normal, resmi olmayan oyunlarda golf kurallarına göre, oyuncular “Half Set” denilen ve içerisinde 7-8 club bulunan bir golf çantası ile oyun sahasına çıkmak zorundadır. 2 çeşit set vardır: Odd Number Half Set (3-5-7-9-PW-SW Irons+1 Wood and Putter) 8 Clubs Half Set. Even number Half Set (4-6-8-PW-SW Irons+1 Wood and Putter) 7 Clubs Half Set.

    Winter Rules: Kurallara göre oyuncular kış mevsiminde ya da yağmurlu çamurlu havalarda fairway üzerinde uygunsuz bir şekilde duran toplarını kaldırıp, temizleyip daha uygun bir yere koyabilirler. (Topun yer değişikliği deliğe daha uzak olmak kaydıyla 15 cm = 6 Inch lik bir alan içerisinde yapılmalıdır.)

    Course: Saha. Golf oyununa ayrılmış olan alanın tamamıdır.

    Driving Rance: Fairway'ler dışında, club'ları düzgün kullanabilme antremanlarının yapıldığı ve genelde 300 metre uzunluğundaki eğitim alanlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü