Eğitim Sitesi

Cem-i Takdim Nedir? Cem-i Takdim Hakkında Kısaca Bilgi

Cem-i Takdim Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Cem-i Takdim:

Sözlükte öne alarak birleştirme anlamına gelen "cem-i takdim", Arafat'ta öğle namazı ile ikindi namazını, öğle vaktinde peş beşe kılmak demektir.

 

Hac ve Umre Terimi Olarak Cem-i Takdim:

Vakti girmemiş bir namazı, vakti giren bir namazla beraber kılmaktır. Hanefi'de yalnız hac mevsiminde Arefe günü Arafat'ta, öğle ve ikindi, öğle vaktinde kılınır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Semi: Allah'ın Subûtî Sıfatı. İşitmek demektir. Allah işitendir. Gizli, açık söylenen her şeyi Allah duyar. Allah'ın bir şeyi duyması, ikinci bir şeyi işitmesine engel değildir. Allah işitmek için herhangi bir vasıtaya ihtiyaç duymaz.

    Siyer: Hz. Muhammed (S:A.V.)'in hayatını, güzel ahlâkını, üstün vasıflarını anlatan kitaplar.

    Mübarat Talâkı: Karı-koca birbirlerini istemedikleri takdirde, kadın kendisini boşaması için kocasına malından bir miktarını (veya mihrini) vermesi sonucu gerçekleşen talâk.

    Salih Amel: 1-Şartlarına uygun olarak Allah rızası için yapılan ibadet. İkiyüzlülük ve gösteriş taşımayan Yüce Allah'ın rızasını, sevgisini kazandıracak olan her iş ve davranış salih ameldir. 2-Yapılması Allah ve Peygamberi tarafından istenen, fert ve toplum için faydalı işler ve davranışlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü