Eğitim Sitesi

Celse Nedir? Celse Hakkında Kısaca Bilgi

Celse Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Celse:

Mahkemede oturum. Aralıksız yapılan toplantı.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Celse:

İki secde arasında bir defa "sübhane rabbiyel azim" diyecek kadar oturmaktır.

 

Hukuk Terimi Olarak Celse:

Oturum, duruşma. Mahkemelerde bir muhakemenin, duruşmanın ve sair meclislerle heyetlerde müzakerelerin yapılması için, nisap dairesinde, azanın her toplantısı. Celselerin açılması ve kapanması ve inzıbatı mahkeme veya heyet reislerine aittir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tarblusgarp Savaşı: Tarblusgarp Savaşı'nın Nedenleri : 1. Siyasi birliğini geç sağlayan İtalya'nın sömürge arayışına çıkmış olması 2. İtalya'nın sömürge elde etmek amacıyla Trablusgarp'a göz dikmesi İtalya, Avrupa devletlerinin de onayını alarak 28 Eylül 1911'de Trablusgarp'a asker çıkardı. Tarblusgarp Savaşı Osmanlı Devleti Trablusgarp'a deniz yolu ile asker gönderemedi. Mısır üzerinden de asker gönderemedi. Gönüllü subaylar Trablusgarp'a gizlice gönderildi. Bu subaylar büyük başarılar elde ettiler. İtalya Çanakkale'ye saldırdı, başarılı olamayınca On iki Ada'yı işgal etti. Bu arada Birinci Balkan Savaşı çıktı. Osmanlı Devleti, 18 Ekim 1912 tarihinde İtalya ile Uşi Antlaşması'nı imzalayıp savaştan çekildi.

    Zımmi: Osmanlı Devleti'nin hâkimiyeti altında yaşayan gayrimüslim (Müslüman olmayan) halk. Devletin kendilerine sağladığı koruma karşılığında devlete vergi ödüyorlardı.

    Müstevfî: Selçuklularda, devletin yıllık gelirlerinin hesaplanması, vergilerin toplanması ve harcamalardan sorumlu kişi.

    Tiranlık: Eski Yunan'da yasa veya kanunlara uygun olmayan bir şekilde, hükümetin başına geçen bir tiran tarafından yönetilen hükümet şekli.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü