Eğitim Sitesi

Çelik Üçgen Nedir? Çelik Üçgen Hakkında Kısaca Bilgi

Çelik Üçgen Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Çelik Üçgen:

Çelikten, üçgen biçiminde yapılmış, bir çubukla vurularak çalınan bir çalgı.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Ars Nova (Lat.): 14. Yüzyıl müziğinde kullanılan ve Philippe de Vitry adlı bir Fransızın ortaya koyduğu "Yeni Sanat" anlamına gelen uygulama ve sanatsal eğilim.

    Aksak Ölçüler: Zamanları eşit olmayan ölçüler. Asimetrik vurgu düzeni.

    Mehter Takımı: Kös, nakkare, zil, zurna ve borulardan kurulan askerî mızıka takımı, Dünya'nın ilk ve en eski alaturka Ordu bandosudur. Hun'lar zamanındaki adı Tuğ olan ve vurmalı sazlarla nefesli sazlardan oluşan askeri mızıka okulunun Fatih'ten sonra aldığı isim, Hun'lardan beri Türk savaş tekniğinin vazgeçilmez unsuru olan askeri müziğin amacı, çok uzaklardan duyulan ve gitgide yaklaşan gök gürültüsüne benzer yabancı bir müzmin sesiyle düşmanın moralini bozup savaşacak güç bırakmamak, düşmanı teslim almak suretiyle harbi en kısa zamanda bitirmek ve böylece bir bakıma insan kıyımını önlemektir.

    Dizek (Porte): Müziğin yazıya dökülmesi için kullanılan ilk araç portedir. Beş paralel çizgi ve dört aralıktan oluşur. Notalar portedeki çizgilerin hem üstüne hem de aralarına yazılabilir. Portedeki notalar daha yukarı yerleştirildikçe, sesler tizleşir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü