Eğitim Sitesi

C – Bandı Nedir? C – Bandı Hakkında Kısaca Bilgi

C – Bandı Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak C – Bandı:

3.7 – 4.2 GHz frekans bandı. Halen Kuzey Amerika'da 22 uydu C-Bandı üzerinden neredeyse uydu / kablo şebekelerinin tüm yayın dağıtımını yapmaktadır. Güçleri transponder başına 5-11 watt olup Amerika'da gereken alıcı çanak çapları 5-12 feet (150-370cm) olmaktadır. Ancak 1992 den bu yana söz konusu uydular daha güçlü (10-17 watt) olanlarıyla yenilendiğinden bir C-bandı alıcı sistemin gerekli ortalama çanak çapı 90inch (230cm) dolayında olmaktadır.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Automatic Gain Control (AGC): Otomatik kazanç kontrolü. Devrenin çıkış seviyesini belli bir değerde sabit tutan kontrol sistemi. Bu devre, giriş sinyal seviyeleri değiştiği halde yükselticinin etkileme düzeyini otomatik olarak değiştirdiğinden çıkış seviyesi hep aynı kalır.

    Transponder: Uyduya gelen sinyali alıp, güçlendirip, frekansını uydu alış frekansına inderek, sinyalin kapsama alanında belirlenen bölgelere inişini sağlayan ve uyduda bulunan elektronik ekipmanların tümüne verilen ad.

    BSS: İngilizce "Broadcast Satellite Service" kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. “TV/radyo Uydu Yayını” anlamına gelmektedir.

    Bit: En küçük dijital bilgi birimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü