Eğitim Sitesi

Bitki Koruma İlaçları Nedir? Bitki Koruma İlaçları Hakkında Kısaca Bilgi

Bitki Koruma İlaçları Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Bitki Koruma İlaçları:

Ürünlerin büyümesini, hasadını ve depolanmasını iyileştirmek ve bu devrelerinde korumak üzere kullanılan kimyasal bileşikler.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Altıntaş-95: Sap 110-120 cm boyundadır. Başakları kılçıklı ve kahverengi kavuzludur. Dane kehribar renkli, camsı yapılıdır. Yatmaya ve kurağa dayanıklıdır. 1000 tane ağırlığı ve hektolitresi yüksek, makarnalık kalitesi iyidir. Tarla koşullarında sarı pas, kara pas, sürme ve rastığa dayanıklı, kahverengi pasa ise orta dayanıklı olan makarnalık buğday çeşidi.

    Haymana 79: Kılçıklı, beyaz çıplak kavuzlu, sert daneli, kışa, kurağa, yatmaya, pasa dayanıklı, sürme ve rastık hastalıklarına orta dayanıklı, verimli, tane dökmez, 1000 dane ağırlığı 32 gram civarında, ekmeklik kalitesi iyi, kırmızı sert buğday çeşidi.

    Gynoecium: Bir çiçekteki dişi organların hepsine gynoecium denir. Domates, biber, bezelye gibi sebze türleri ile kayısı, erik, kiraz gibi sert çekirdekli meyve türlerinde yalnız bir tane; çilek, ahududu ve böğürtlende ise çok sayıda dişi organ bulunmaktadır.

    Humus: Toprağa katılan bitkisel ve hayvansal kökenli organik maddelerin, toprakta parçalanmasından sonra geride kalan az veya çok ayrışmaya dayanıklı organik maddelerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü