Eğitim Sitesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) Nedir? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) Hakkında Kısaca Bilgi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK):

Bankacılık sektöründe düzenleme ve denetimin etkinliğinin artırılması ve bağımsız bir karar alma mekanizmasının oluşturulması amacıyla kurulmuş, idari ve mali özerkliğe sahip bir kamu kurumu.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Banka: Gerçek ve tüzel kişilerin tasarruflarını toplayarak, bunları gelir sağlayıcı işlere kredi, vb. yollarla kanalize eden, ödemelerde aracılık yapan, para nakli, senet tahsili, emanet kabulü gibi çeşitli hizmetler gören işletme.

    Uzlaşma Fiyatı: Vadeli işlemler piyasasında pozisyon alan hesapların günlük kar/zarar ve teminat yükümlülüklerinin hesaplanmasında kullanılan fiyattır. Genelde seansın sonuna doğru oluşan fiyatların ortalaması şeklinde hesaplanır.

    Yabancı Yatırım Fonu: Yurt içinde kurulan yatırım fonlarına benzer özellikleri taşıdığı Sermaye Piyasası Kurulu'nca kabul edilen, yurtdışında kurulmuş yatırım fonlarıdır.

    Başlangıç Oranı: Bir tasarruf veya borç hesabının açılışında belli bir dönem için tahakkuk edilen faiz oranı. Bir tasarruf hesabını teşvik için daha yüksek oranda veya bir borç üzerinde daha düşük oranda gerçekleşebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü