Eğitim Sitesi

Banka Bonoları Nedir? Banka Bonoları Hakkında Kısaca Bilgi

Banka Bonoları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Banka Bonoları:

Kalkınma ve Yatırım Bankalarının borçlu sıfatıyla düzenleyip, ihraç ettikleri emre veya hamiline yazılı bir sermaye piyasası aracıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Konsolidasyon: Bir borcun borçlusu tarafından ödenmeyip zorunlu veya gönüllü olarak vade, faiz, tür ve benzeri yönlerden yeniden yapılandırılmasını ifade eder. Vadesi gelen bir borcun vadesini uzatma işlemi.

    Yönetilen Dalgalı Kur Rejimi: Resmi bir kur hedefi olmaksızın döviz kurlarının serbest olarak piyasada belirlendiği, ancak otoritelerin piyasaya döviz satmak ya da piyasadan döviz almak suretiyle kurlara müdahale edebildiği kur rejimidir. (Managed Floating Exchange Rate Regime)

    Endüstri Devrimi: İşçilerin bir işyerinde biraraya getirilip ücret karşılığı çalışmaları için kendilerine alet, makine ve malzeme verilen fabrika sisteminin ortaya çıkışı. Endüstri Devrimi özellikle İngiltere'de 1770-1830 yılları arasında dokuma üretiminde görülen hızlı gelişmeler sonucu başladı. Daha geniş anlamda dünya ekonomisinde süregelen yapısal değişmeleri belirtmektedir.

    İthalat: Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü