Eğitim Sitesi

Bambu Nedir? Bambu Hakkında Kısaca Bilgi

Bambu Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bambu:

Mobilya yapımında kullanılan kamış. Tropikal menşeli dayanıklı ve esnek bir malzemedir, bini aşkın çeşidi bulunmaktadır.

 

Perdecilik Terimi Olarak Bambu:

Sıcak ülkelerde yetişen, boyu 25 metreye kadar uzayabilen, mobilya, perde vs. yapımında kullanılabilinen bir tür kamış cinsidir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Organze: Ham ipek ipliğinden dokunmuş saydam, sertçe ve ince fantezi kumaş.

    Çelik Hadde Mamulleri: Çelik kullanılacağı yere göre çeşitli hesaplamalar sonucu çıkacak gerilmeleri en ekonomik biçimde karşılayacak şekil, kesit ve boyutlarda imal edilir. Fabrikalarda yapılan bu şekillendirmeye haddeleme, elde edilen şekillendirilmiş çeliğe de hadde mamulü denir. Hadde mamulleri dört kısma ayrılır: profiller, lamalar, levhalar, diğer gereçler. Profiller: Profiller standartlarda belirlenmiş şekil ve boyutlardaki çeliklerdir. Lamalar: Dikdörtgen kesitli çeliklerdir. Levhalar: Düz, silindirik ve oluklu olarak imal edilir. En çok kullanılanı düz levhalardır.Kalınlıkları 0.45 - 6 mm arasında olan düz levhalara saç denir.

    Masif Ahşap Kapı: Masif kapıların yapısı tümüyle ağaçtan imal edilmiş masif ahşap panellerden oluşur. Bu yüzden yapay madde içermeyen, doğal, estetik ve uzun süre dayanıklıdır.

    Eviye: Mutfaklarda bulaşıkların yıkanmasında ve laboratuarlarda kullanılan su akıtma yeridir. Yapıldıkları malzemeye göre seramik, dökme demir emaye, sac emaye, paslanmaz çelik sac olarak adlandırılır. Günümüzde en çok tercih edilenler paslanmaz çelik sac ve seramikten imal edilen eviyelerdir. Tek ve çift gözlü tipleri vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü