Eğitim Sitesi

Balsam Nedir? Balsam Hakkında Kısaca Bilgi

Balsam Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Balsam:

Sıklıkla odunsu bitkilerden elde edilen reçine ve bu reçinelerden yapılan ilaç.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Balsam:

Çeşitli bitkilerden elde edilen sakız kıvamında hoş kokulu sıvı, reçine.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Endopeptidaz: Protein molekülünün iç bağlarını hidrolize uğratan bir proteinaz türü.

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Ekolojik Ayak İzi: 1. Mevcut teknoloji ve kaynak yönetimiyle bir bireyin, topluluğun ya da faaliyetin tükettiği kaynakları üretmek ve ortaya çıkardığı atığı bertaraf etmek için gereken biyolojik olarak verimli toprak ve su alanıdır. 2. Dünyanın insan taşıma kapasitesini tahmin etmek için kullanılan çok yönlü sınırlama yöntemi. 3. İnsanların biyolojik ihtiyaçları için kullandığı yenilenebilir kaynakları sağlayabilmek için gereken verimli toprak ve su alanına ekolojik ayak izi denir. Ekolojik ayak izi, bireyler ya da toplumlar için hesaplanabilir.

    Deoksiriboz: C5H10O4 bileşiminde olan ve DNA'nın yapı birimlerinden biri olan şeker. Genel adı pentoz olan monosakkarit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü