Eğitim Sitesi

Askospor Nedir? Askospor Hakkında Kısaca Bilgi

Askospor Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Askospor:

Özel bir spor muhafazası içinde bulunan, genellikle sekiz spordan oluşan dizi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kromoplast: Bitkilerde sarı, kırmızı, turuncu renkli pigmentleri taşıyan plastidler.

    Antikor: 1. Vücuda giren yabancı maddeleri (antijen) yok etmek için akyuvarların salgıladığı savunma maddesi. 2. Kan ya da dokularda bulunan bazı yabancı maddelere karşı tepki olarak oluşturulan proteindir. 3. Çok hücreli organizmaların bağışıklık sistemi tarafından antijene karşı geliştirilen glikoprotein yapısındaki moleküller. 4. Mikro organizmalara ve antijenlere karşı vücudu korumak amacıyla insan ve hayvan vücudunda üretilen protein yapısında olan maddelerdir.

    Taksonomist: Canlıların sahip olduğu özelliklerin incelenerek gruplandırılmasına sınıflandırma denir. Bu konu ile ilgili bilim dalına taksonomi, bununla uğraşan bilim insanına taksonomist adı verilir.

    Blastula: 1. Bir zigotun bölünerek 8 hücreli bir hücre topluluğuna dönüşmüş haline denir. 2. Hayvan embriyosunun erken evresi; birçok türde, blastosöl adı verilen merkezi boşluğun çevresini kuşatmış olan hücrelerin oluşturduğu içi boş küre. 3. Zigotun bölünmeler sonucu oluşturduğu ortası sıvıyla dolu tek katlı hücre tabakasından oluşan küresel yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü