Eğitim Sitesi

Artık Gereç Nedir? Artık Gereç Hakkında Kısaca Bilgi

Artık Gereç Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Artık Gereç:

Elişi çalışmalarında kullanılan kutu, ip, şişe, mantar, parça kumaş vb. gereçlere verilen ad.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Beyin Göçü: İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.

    Yardımlaşmalı Eğitim: Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

    Çocuğa Dönük Eğitim: Çocuğun özellikle kitaplardan ve kuramsal derslerden bilgi edinerek yetişmesi yerine, gerçek ve kişisel yaşantılar kazanmasını öngören, bunun için de okul çalışmalarında öğrencinin kendi kendini yönetmesine, işbirliğine, kişisel girişim ve yaratıcılığa, liderliğe, program ve planlarda esnekliğe ağırlık veren eğitim.

    Kişisel Proje Sergisi: Öğrencilerin hazırladıkları projeleri yılın sonunda kurulan stantlarla sergilemesidir. Sergi sırasında öğrenci, öğretmen, veli ve konuklara tüm proje aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatır, gösterimini yapar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü