Eğitim Sitesi

Anma Gerilim Nedir? Anma Gerilim Hakkında Kısaca Bilgi

Anma Gerilim Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Anma Gerilim:

(Nominal voltage of an installation) Bir tesisatın veya tesisat bölümünün tarif edildiği gerilimdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Nükleer Reaktör: Kendi kendini besleyen zincirleme nükleer fisyon reaksiyonunu sürdürülebilen ve yöneltebilen donanımdır. Bu terim bazen, nükleer fisyon reaksiyonunun üretilip yönetildiği donanımlar için de kullanılır.

    Röle: Sistemde oluşan arıza, aşırı yük, ısınma ve Aşır/düşük frekans gibi durumlarda kesicilere açma kumandası veren cihazdır.

    Sistemin Topraklanması: Enerji Sisteminin, jeneratör yıldız noktaları ve transformatör nötür topraklama noktaları vasıtası ile toprağa bağlanması yöntemi.

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü