Eğitim Sitesi

Ana yenileme Nedir? Ana yenileme Hakkında Kısaca Bilgi

Ana yenileme Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Ana yenileme:

Arıların çeşitli sebeplerden dolayı, yeni ana arı yaparak ana arıyı değiştirmesi.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Oğul yüksüğü: Arıların oğul verme amacıyla peteklerin kenar kısımlarında, ana arının buralara yumurta bırakması durumunda ana arı memesine dönüştürmek üzere çok sayıda yaptıkları petek gözleri.

    Ana arı kokusu (Ana arı feromonu): Ana arıların başlarında bulunan mandibular bezlerinden salgıladıkları ve işçi arıların yumurtalıklarının gelişmesini ve kolonide yeni bir ana arı yetiştirmelerini önleyen, koloni birlik ve düzenini sağlayan biyokimyasal bileşikler.

    İlkbahar Beslemesi: Yiyecek sıkıntısı çeken kolonilere besin takviyesi yapmak, ana arının yumurtlamasını teşvik ederek kuluçka aktivesini erkenden başlatmak ve hızlandırmak suretiyle kolonilerin nektar akımına güçlü kadrolarla girmelerini sağlamak için erken ilkbaharda yapılan besleme.

    Bal: Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı bal tebliğine göre bal; arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı madde.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü