Eğitim Sitesi

Altyapı Nedir? Altyapı Hakkında Kısaca Bilgi

Altyapı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Altyapı:

Eytişimsel dünya görüşüne göre toplumun temelini oluşturan ve siyasa, hukuk, ahlak, eğitim, din gibi üstyapı öğelerini etkileyen ekonomik yapı.

 

Tarih Terimi Olarak Altyapı:

İnsanın üretime yönelmiş çaba ve bilgisini, üretimde kullanılan araçlarla, üretim yöntemlerini ve üretim ilişkilerini içine alan ekonomik temel için kullanılan genel kavram.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Altyapı:

Su, elektirik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Altyapı:

Mesken, iş veya diğer amaçlı kullanılan bina ve bölgeleri destekleyen kanalizasyon, yol, elektrik, su, gaz, telekomünikasyon ve arıtımdan oluşan yapı bütünüdür.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Altyapı:

Bir kentte, yapı yapılabilmesi veya yapılan yapının içinde oturanlara yeterli bir barınma sağlayabilmesi için bulunması gereken yol, su, elektrik, gaz, atık su, yağmur suyu ve benzeri yapılar.

 

İnşaat Terimi Olarak Altyapı:

Su, elektrik, kanalizasyon, yol gibi tesislerin tamamına verilen ad, enfrastrüktür.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Taşımalı Eğitim Sistemi: Taşıma kapsamına alınan resmî ilkokul, ortaokul, ortaöğretim(lise) ile özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlanmasıyla gerçekleştirilen eğitim sistemidir. Özel öğrenci servisleri ile yapılan taşımalar bu sistem dışındadır.

    Modül: Bir meslek alanının öğretim programında kendi içinde bir bütün, tek başına öğretilebilir/öğrenilebilir içeriğe sahip olan, kendi alanındaki diğer program birimleriyle bütünleşerek daha geniş mesleki işlevler grubu oluşturma özelliği gösteren, gerektiğinde bir sertifikayla belgelendirilerek istihdam yeterliliği kazandıran program birimi.

    Özerklik: 1. Yönetim bakımından dış denetimden bağımsız olma. 2. Kişinin, kendi davranışlarını düzenleme ve bu davranışlara yön verme konusunda bir ölçüde bağımsız oluşu

    İçgüdü: 1. Cesurluk, inançlılık ve kişisel bütünlük gibi niteliklerin kazandırdığı ruhsal güç. 2-Göz korkutucu tehlikeler karşısında kümece geliştirilen birliktelik duygusu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü