Eğitim Sitesi

Algoritma Nedir? Algoritma Hakkında Kısaca Bilgi

Algoritma Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Algoritma:

Bir amacı gerçekleştirmek amacıyla ortaya çıkmış, tanımlı mantıksal veya matematiksel kural setleri.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Algoritma:

Belirli bir kurala bağlı bulunan her türlü hesap işlemi.

 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Algoritma:

İnternet sitelerinin, arama motoru sonuçlarında nasıl sıralanacağını belirleyen matematiksel bir formüldür. Google, algoritmasını paylaşmaktan yana olmadığından uzman kişilerce deneyimlere dayandırılarak yorumlanır. Bu da SERP (bk.) yükselmesinin ve SEO (bk.) uygulamalarının ancak uzman kişilerce yapılması gerekliliğini doğurur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Şipşak: Kolay taşınabilir boyutlarda, lensi değiştirilemeyen ve hazır çekim modlarına sahip, kompakt (compact) fotoğraf makinelerine halk arasında verilen ad.

    JPEG2000: 2001 yılından itibaren kullanılmaya başlanan yeni versiyon bir JPEG resim dosya formatıdır. Daha fazla sıkıştırma yapabilmesine rağmen daha az veri kaybına sebep olması ile ilerideki zamanlarda bir çok kamera ve resim işleme programında kullanılması muhtemel bir resim dosya formatıdır.

    Frame Rate: Bir video kameranın saniyede yapmış olduğu çekim oranını ifade eder. Normalde iyi bir video görüntüsü saniyede en az 24 kare çekim yapar. Fakat bu günlerde bazı kameraların video çekimleri saniyede 9 veya 15 kare şeklinde de olabilmektedir. Bunlar düşük çözünürlüklü olduklarından göz bunu pek algılayamamaktadır. Genelde bu özellik 9 fps, 15fps, 24fps, 30fps şeklinde karşımıza çıkar. Bunun açılımı mesela 24 frame per second yani saniyede akım hızı 24 kareden oluşur şeklindedir.

    Gri Kart: Gri rengin %18 ini yansıtan kart.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü