Eğitim Sitesi

Aktüel Çekim/Görüntü Nedir? Aktüel Çekim/Görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Aktüel Çekim/Görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Aktüel Çekim/Görüntü:

Kamera ayağı veya bir dayanak olmadan kullanılan kamera ile genellikle stüdyo dışında yapılan çekimi veya bu şekilde elde edilmiş görüntü.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Yönetmen (Rejisör): 1. Tiyatro, televizyon, sinema vb. performans gerektiren yapımlarda kendi vizyonu doğrultusunda, oyuncuların rollerini dağıtıp, oyunu düzenleyen, metin, yorum, dekor, kostüm, müzik vb. öğeler arasında birlik sağlayan ve mevcut projeyi hayata geçiren kişi. 2. Televizyon yapımlarının baştan sona yönetiminde sorumluluk üstlenen, kameramanlar, resim seçici, sesçi, KJ operatörü, VTR operatörü, link operatörü, ana kumanda sorumlusunu koordinasyon içinde çalışmasını sağlayan profesyonel kişi.

    Görüntü Geçişi: Farklı kameraların ya da görüntü kaynaklarının verdiği görüntüleri birbirine eklemek suretiyle birinden diğerine değiştirerek bir görüntüden diğerine geçmek.

    Haber Öğeleri: Bir haberde mutlaka bulunması gereken 5N1K sorularının cevapları ile haberin gerçeklik, doğruluk, yenilik/güncellik, anlaşılırlık, ilginçlik, önemlilik, geçerlilik ve nadirlik gibi niteliklerinin bütünü.

    Haber Başlığı: Okuyucunun ilgisini habere çekebilecek nitelikte birkaç kelimeden veya tamlamadan oluşan ana başlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü