Eğitim Sitesi

Ahlakçılık Nedir? Ahlakçılık Hakkında Kısaca Bilgi

Ahlakçılık Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ahlakçılık:

1. Eğitim ve öğretim çalışmalarında ahlaka üstünlük tanıma.

2. Toplum düzeninin sağlanmasında ahlakın büyük bir etkisi olduğunu, birçok toplumsal sorunların çözüme kavuşmasının ahlaka bağlı bulunduğunu ileri süren görüş.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kapsam: 1. Bir şeyin içinde bulunan. 2. Konuşma ya da yazıda sunulan düşünce, bilgi ve görüşlerin bütünü. 3. Bir öğretim programında üzerinde durulması ya da işlenilmesi istenilen etkinlikler, üniteler ve konular. 4. Konu.

    Deneyerek Öğrenme (Experiental Learning): Kazandırılmak istenen bir bilgi-beceri-tutum-davranışın ne olduğunun ve nasıl kullanıldığının öğretilmesi yerine, uygun bir senaryo içine gömülmesi yoluyla ve başka bir iş yaparken öğrenilmesidir.

    Kaynakça: Araştırmalar sırasında faydalanılan eserin, makalenin, derginin vb. künyesinin meydana getirilen yazılı raporda belirtildiği şekle denir.

    Okulöncesi Eğitimi: 1. Doğumdan zorunlu eğitim yaşına kadar çocukların gelişim özellikleri, kişisel ayrılıkları ve yetenekleri göz önünde bulundurularak onların bedensel duygusal ve toplumsal gelişmelerine yardım etmek amacıyla aileler ve birtakım kurumlar tarafından uygulanan eğitim. 2. Okulöncesi çağında bulunan küçük çocuklara özellikle yuvalarda, anaokullarında ya da anasınıflarında kişisel anıklıklarının gelişmesi, toplumsal alışkanlıklar kazanmaları ve sorun çözme yeteneklerini arttırmaları için verilen eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü