Eğitim Sitesi

Adli Yargı Nedir? Adli Yargı Hakkında Kısaca Bilgi

Adli Yargı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Adli Yargı:

Toplum içinde fertlerin aralarındaki hukuki sorunları çözmek amacıyla yapılandırılmış olan yargı sistemidir. Medeni yargılama hukuku ve ceza yargılama hukuku olmak üzere ikiye ayrılır.

 

Hukuk Terimi Olarak Adli Yargı:

Adalet mahkemeleri tarafından yürütülmekte olan yargısal faaliyetler.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Tellallık Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzelkişiler tarafından her ne surette olursa olsun, her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsullerin satışından alınan pay.

    Kira Sözleşmesi: Bir bedel karşılığında bir şeyin kullanılmasının veya ondan yararlanılmasının belli bir süreyle başka bir kimseye bırakılmasıdır.

    Etkinlik: Bir işletmenin veya örgütün tanımlanmış amaçlarına ve stratejik hedeflerine ulaşmak amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerin sonucunda, bu hedef ve amaçlara ulaşma derecesini belirleyen bir performans boyutudur. Kurumun amaçlarına ve hedeflerine ulaşım derecesi olduğu için de aslında etkinlik, toplam performans göstergesi.

    Yapı Kullanma İzni Harcı: Yapı kullanma izni karşılığı alınan harç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü