Eğitim Sitesi

Yayla Nedir? Yayla Hakkında Kısaca Bilgi

Yayla Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yayla:

Yaz aylarında hayvan otlatmak veya tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla gidilen geçici yerleşmelerdir. Yaylalar dinlenmek amacıyla gidilen yazlık sayfiye yerleri de olabilir.

 

Hukuk Terimi Olarak Yayla:

çevresi dik bayırlarla çevrili, düz ve yüksek yer; genellikle yüksek platolarda yer alan, insanların serinlemek ve hayvanlarını otlatmak için yaz aylarında gidip kaldıkları yer

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Yayla:

Akarsularla derin bir biçimde yarılmış, parçalanmış, üzerinde düzlüklerin belirgin olarak bulunduğu, deniz yüzeyinden yüksek yeryüzü parçası.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Hidrografya Haritaları: Bir bölgenin su potansiyeli (akarsular, göller, yeraltı suları, kaynaklar) hakkında bilgi veren haritalardır. Bu haritalar yardımıyla akarsuların drenaj tipi, akım miktarı, kanallar, göl sularının özellikleri, yeraltı sularının türü, kaynakların türü sayısı ve verimlilik derecesi hakkında bilgi edinilir.

    Şaryaj: Bindirme. Dağ oluşumu sırasında bir kütlenin başka bir kütle üzerinde sürünmesi. Dersimiz.com Tektonizma olayları sırasında yaşlı yapıların genç yapılar üzerine bindirmesi olayıdır.

    Dağ: 1. Çevresine göre yükseltisi 500 metreyi geçen yeryüzü kabartılarına dağ denir. 2. Çevresine göre yüksek olan, inişli çıkışlı yer şekilleridir.

    Üretim: İnsanın topraktan, doğanın her türlü kaynak ve güçlerinden kendine yararlı ürünler elde etmesi, bunları işleyerek gereksinim duyduğu özdek ve nesneler durumuna koyması, çoğaltması işidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü