Eğitim Sitesi

Yalıtım Nedir? Yalıtım Hakkında Kısaca Bilgi

Yalıtım Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Yalıtım:

Elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için, iletkeni kauçuk, lâstik, porselen vb. ile kaplama, yalıtma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yalıtım:

1- Elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için, iletkeni kauçuk, lastik, porselen vb. ile kaplama, yalıtma, tecrit, izolasyon.

2- Elektrik, ses ve ısı akımını engelleme.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Yalıtım:

Bina ile içerisindeki eşyaları ve insanları su, nem, ısı ve sese karşı koruma önlemlerine yalıtım denir.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Üretim: Belirli faaliyet ve işlemler sonucu yeni bir mal veya hizmet meydana getirme, istihsal, tüketim karşıtı.

    Astroloji: Yıldızlar ve galaksilerin hareketleriyle kişilik ve insan davranışları arasında ilişki kurarak, doğum veya önemli olayların meydana geliş tarihine göre insanları gruplara ayıran bilim dalı, doğum tarihlerini esas alarak insanların karakter yapılarına ilişkin çözümlemeler yapmayı konu edinen dal yıldız falcılığı, müneccimlik.

    Kılavuz: 1.Yol gösteren, tarihî ve turistik yerleri gezerken bilgi aktaran kimse, rehber. 2. Herhangi bir alanda ve konuda bilgi veren, yol yöntem gösteren kitap vb. 3. Evlenecek olan erkek veya kadına eş bulan kimse. 4. (mecaz) Ruhsal ve zihinsel bakımdan yol gösteren,ışık tutan kimse. 5. (denizcilik) Kılavuz kaptan. 6. (sinema) Makaradaki filmlerin başında ve sonunda yer alan, filmin alıcı, yıkama aracı, basım aracı, gösterici vb. araçlara takılıp çıkarılmasında kolaylık sağlayan, asıl film için pay bırakan çeşitli renklerde film parçası. 7. (teknik) Somun veya boru içine yiv açmakta kullanılan araç. 8. (teknik) Dar ve uzun bir yerden tel, kablo gibi bükülebilen birşey geçirilirken bunların ucuna bağlandığı sert nesne. 9. (denizcilik) Kılavuz gemisi.

    Fizik: 1. Maddenin kimyasal yapısındaki değişiklikler dışında genel veya geçici yasalara bağlı, deneysel olarak araştırılabilen, ölçülebilen, matematiksel olarak tanımlanabilen madde ve enerji olgularıyla uğraşan bilim dalı: Fizik bilimi mekanik, ısı, ışık, elektrik ve manyetizma bölümlerine ayrılır. 2. İnsanın doğal yapısı. 3. Kişinin dış görünüşü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü