Eğitim Sitesi

Vesikalık fotoğraf Nedir? Vesikalık fotoğraf Hakkında Kısaca Bilgi

Vesikalık fotoğraf Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Vesikalık fotoğraf:

Resmi belge için gerekli olan, yüzün belirgin olarak seçildiği, belli ölçülerdeki fotoğraf, vesika fotoğrafı, vesikalık. bkz biyometrik vesikalık fotoğraf.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Automatic Exposure (Otomatik Pozlama): Mevcut ışık şartlarında makinenin en uygun pozlamayı otomatik olarak yapması anlamına gelen bir sistemdir.

    Diyafram Öncelikli Pozlama: 1- Birçok çekim koşulunda, belirli bir diyafram değerinin kullanımına ihtiyaç duyulabilir. Fotoğraf makinesinde diyafram öncelikli pozlama seçimi yapılırsa, diyafram açıklığı sabitlenir ve makine mevcut ışık koşullarına bağlı olarak uygun enstantaneyi verir. 2- Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı diyafram değerini belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen pozlama süresini (enstantane=Anlık) otomatik olarak ayarlar.

    Kelvinmetre: Renk sıcaklığı ölçme aleti, kolorimetre

    Image Resolution: Görüntü çözünürlüğü demektir. Genellikle 640×480, 1024×768, 1280×960, 1600×1200, 2048×1536 gibi rakamlar ya da 0.3, 0.8, 1, 2.1, 3.1, 4, 5, 6 milyon piksel şeklinde ifade edilir. Kameralarda, daha çok resim kalitesinden ziyade resmin hangi ebatlara kadar büyüyebileceği noktasında fikir verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü