Eğitim Sitesi

Translasyon (okuma) Nedir? Translasyon (okuma) Hakkında Kısaca Bilgi

Translasyon (okuma) Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Translasyon (okuma):

mRNA'nın sentezlendikten sonra sitoplazmadaki ribozoma bağlanıp aminoasitleri tRNA'lar yardımıyla sıraya koyması.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Kalıtım Bilimi (Genetik): Anne ve babadan kromozomlar aracılığıyla gelen genlerin etkileşim şekil ve derecelerine göre de yavrunun özellikleri ortaya çıkar. Canlılardaki karakterleri ve karakterlerin yavru bireylere aktarılmasını inceleyen bilime kalıtım bilimi ya da genetik denir.

    Genom Projesi: İnsanın ya da başka canlıların genomlarının tamamının ya da bir kısmının haritasını ve diziliş biçimlerini saptamayı hedeflemeye yönelik araştırmalar.

    Karakter: 1- Canlılarda çeşitliliğe neden olan her bir özelliğe karakter denir. Karakterler genlerce oluşturulur. 2- Bireyler arasında çeşitlilik gösteren, bir nesilden diğer nesile aktarılabilen özelliklere denir. Bezelyelerdeki çiçek rengi ve tohum şekli örnek olarak verilebilir.

    Bağlı Genler: Gelişmiş mikroskoplarla yapılan gözlemler, bir kromozomun üzerinde birden fazla genin bulunduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Aynı kromozom üzerinde bulunan bu genlere bağlı genler adı verilir. Bağlı genler, mayoz sırasında bir parça değişimi olmazsa bağımsız olarak ayrılamazlar ve dölden döle birlikte geçme eğilimi gösterirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü