Eğitim Sitesi

Tire film Nedir? Tire film Hakkında Kısaca Bilgi

Tire film Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Tire film:

Çok yüksek kontrastlı bir film. Özel banyosu ile birlikte kullanılır ve ara tonların olmadığı, sadece siyahla beyazın yer aldığı görüntüler oluşur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Baskı: Bir negatifin içinden geçirilen ışıkla kart üzerinde oluşturulan pozitif görüntü. / Bir bilgisayar dosyasının yazdırılmış, görülebilir hali.

    DPOF (digital print order format): Arada bir bilgisayar olmaksızın bir dijital kameranın ki DPOF destekli, yine bu formatı destekleyen bir yazıcıya bağlanarak çekilen resimlerin baskı yapılabilmesini ifade eder.

    Pozometre ((Işıkölçer): Fotoğrafı çekilecek bir cisim üzerine düşen ya da ondan yansıyan ışığın yoğunluğunu ölçen ve bu ölçüme göre pozlama değeri belirleyen aksesuardır. Çalışma prensibine göre temel olarak ikiye ayrılır; 1- Düşen ışığı ölçenler: Objenin üzerine gelen ışığı ölçer. Önerdiği enstantane/diyafram değerlerini ayrıca makinede ayarlamak gerekir. 2- Yansıyan Işığı Ölçenler: Bu pozometre türü objeden yansıyan ışığı ölçmektedir. Makinenin içerisinde yer alabildiği gibi ayrıca bir araç olarak da kullanılabilmektedir.

    Işıkla boyamak: Örtücü perdeyi açık tutup ışığı çevrede gezdirerek yapılan işlem. (painting with light)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü