Eğitim Sitesi

Taarruz Nedir? Taarruz Hakkında Kısaca Bilgi

Taarruz Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Taarruz:

Saldırı.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Taarruz:

Saldırma, hücuma geçme.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Taarruz:

Saldırı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Yurttaşlık (Vatandaşlık): Yurttaşlık, genellikle bir ülke olan politik kurumların bir parçası olmak demektir. Anayasal ülkelerde, o ülkede yaşayanların devlet tarafından anayasada vaadedilen haklardan yararlanmaları için o ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olmaları gereklidir. Bu kişilere vatandaş ya da yurttaş denir. Vatandaşın politik katılım hakkı vardır. Her anayasal ülkenin vatandaşlık gereklilikleri anayasalarında yazmaktadır. Günümüzde bu gerekliliklerin başında milliyet, doğum yeri ve kültür gelir.

    Birey: 1. İnsan topluluklarını oluşturan, insanların benzer yanlarını kendinde taşımakla birlikte, kendine özgü ayırıcı özellikleri de bulunan tek can, fert. 2. Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert. 3. Kendine özgü nitelikleri yitirmeden bölünemeyen tek varlık, fert.

    Demografi: Nüfus bilimidir. "Nüfus sayımları demografinin konusudur. Bir yerde yaşayan insan sayısı, cinsiyet dağımı, çalışan-çalışmayan durumu vb konular demografinin ilgi alanına girer."

    Minnet: Yapılan bir iyiliğe karşı kendini borçlu sayma, gönül borcu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü