Eğitim Sitesi

Sübvansiyon Nedir? Sübvansiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Sübvansiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Sübvansiyon:

Bir ürüne vb. devletçe yapılan yardım.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sübvansiyon:

Devlet tarafından toplumun çeşitli kesimlerine yapılan maddi yardımlar

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Sübvansiyon:

Destekleme, para yardımı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Evkaf: Vakıf kelimesinin çoğuludur.Vakıflar, vakfedilen şeyler anlamındadır. İslam kültüründe, eğitsel, toplumsal, dinsel ve kültürel gereksinmeleri karşılamak amacıyla kurulan örgütlere vakıf denilir. Vakıf örgütlerine bağışlanan veya ayrılan mal ve gelirlere de evkaf denilir. Vakıflar imaret, han, hamam, yol, köprü, kervansaray, çeşme, camii, medrese, aşevi, şifahane ve mescit gibi binaları inşa etmek ve işletmek amacıyla örgütlenirlerdi. Vakıflara bağışlanan mallara ve paralara devlet karışmaz ve el koymazdı.

    Kültür Devrimi: Edinilmiş tüm bilgilerin halka yayılması eylemidir. Toplumun tümüyle gelişmesi ve toplumca en yüksek bilgi düzeyine erişmesini amaçlar.

    Devrimcilik: Dil devriminin ilk yıllarında inkılapçıık daha sonraki yıllarda ihtilalcilik olarak kullanılmıştır. Bir toplumun önemli kurumlarını kısa bir süre içinde yenileştirmesi demektir. Atatürkçülüğün altı temel ilkesinden biridir.

    Seferberlik: Bir ülkenin silahlı kuvvetlerinisavaşa hazır duruma getiren, ülkenin ekonomisini, yönetimini savaş gereklerine uyacak duruma sokanhazırlıkların ve önlemlerin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü