Eğitim Sitesi

Şimal Nedir? Şimal Hakkında Kısaca Bilgi

Şimal Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Şimal:

Kuzey.

 

Hukuk Terimi Olarak Şimal:

Kuzey

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Şimal:

Kuzey.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tevkiî: Nişancı, Tuğraî deyimleriyle eşanlamlıdır. Hükümdarların alâmeti bulunan ferman ve beratlara nişan denirdi. Bu alâmeti o ferman ve beratlara çekmekle, vurmakla görevli memurlara da Tevkiî, Nişancı ya da Tuğraî denirdi.

    Hümanizma: İnsancılık, insan ve doğa sevgisi, insanları sevme ülküsü. Ortaçağın skolâstik düşünüşüne karşı XVI. yüzyıl Avrupasında doğan ve gelişen felsefe, bilim ve sanat görüşüdür.

    Tekalif-i Milliye Emirleri: Tekalif-i Milliye emirleri 10 maddeden oluşur; 1. Her ilçede bir tane Tekâlif-i Milliye Komisyonu kurulacak. 2. Halk, elindeki silah ve cephaneyi 3 gün içinde orduya teslim edecek. 3. Her aile bir askeri giydirecek. 4. Yiyecek ve giyecek maddelerinin %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek. 5. Ticaret adamlarının elindeki her türlü giyim eşyasının %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek. 6. Her türlü makineli aracın %40'ına el konacak. 7. Halkın elindeki binek hayvanlarının ve taşıt araçlarının %20'sine el konacak. 8. Sahipsiz bütün mallara el konacak. 9. Tüm demirci, dökümcü, nalbant, terzi ve marangoz gibi iş sahipleri ordunun emrinde çalışacak. 10. Halkın elindeki araçlar bir defa olmak üzere 100 km'lik mesafeye ücretsiz askeri ulaşım sağlayacak.

    Poligami: Çokeşlilik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü