Eğitim Sitesi

Şeytan Nedir? Şeytan Hakkında Kısaca Bilgi

Şeytan Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Şeytan:

Halk efsanelerinde ve sonraki büyük dinlerde kötülüğün simgesi. Tiyatroda bu rolü oynayanlar, her yanında korkunç canavar yüzleri bulunan deriden özel giysiler giyerlerdi.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şeytan:

Hz. Âdem'e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah'ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, gözle görülmeyen varlık, diğer ismi İblistir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Şeytan:

Hz. Âdem’e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah’ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, iblis.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Çocuk Tiyatrosu: İlk öğretim öncesinden ergenlik yaşına değin, çocuklar için yapılan tiyatro.Gelişmiş ülkelerde çocuk tiyatroları genellikle dört yaş öbeğinde ele alınır; bunlar beş ile yedi, ile dokuz, dokuz ile onbir ve onbir ile ondört yaş öbekleridir.Çocuk tiyatroları çeşitlidir; 1- Çerçeve sahne içinde çocukların çocuklar için hazırlandıkları gösteriler; 2- Çerçeve sahne içinde çocukların yetişkinler için oynadıkları oyunlar; 3- Yetişkin oyuncuların çocuklar için oynadığı oyunlar; a) Profesyonel oyuncuların büyük tiyatrolarda, çok sayıda seyirci önünde oynadıkları büyük yapımlar; b) Profesyonel oyuncuların küçük bir alan içinde çocukların arasında ve onlarla birlikte oynadıkları oyunlar; 4- Çocukların seyirci ortasında oynadıkları oyunlar; 5- Eğitmenlerin çocuklarla birlikte geliştirdikleri oyunlar; 6- Okulda eğitim amaçlı çocuklarla hazırlanan oyunlar.

    Teknik Direktör: Tiyatronun tüm teknik yönetiminden sorumludur. Buna sahne tekniği, aydınlatma, elektro akustik, üretim atölyeleri, nakliye ve depo alışveriş ve materyal idaresi, genel iç teknik dahildir.

    Trajedi (Tragedya): Bir kahramanın yaşadığı kederli ya da korkunç olayları, kahramanın kaçınılmaz yenilgisini, yıkımını ciddi ve yüceltilmiş bir dille anlatan sahne yapıtıdır. Tragedya terimi,tragos (keçi) ve odos (türkü) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiştir (Keçi türküsü). KLASİK TRAJEDİNİN ÖNEMLİ YAZARLARI: Sophokles (M.Ö. 4.yüzyıl)(Eski Yunan) Racine (M.S. 17.yüzyıl) (Fransız)

    Nümayiş: İran'da halk tiyatrosuna verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü