Eğitim Sitesi

Serpuş Nedir? Serpuş Hakkında Kısaca Bilgi

Serpuş Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Serpuş:

Osmanlı devlet adamlarının kullanmış olduğu bir tür başlık.

 

Yöresel-Bölgesel Terimi Olarak Serpuş:

Tencere veya sahan kapağı (Erzurum)

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Demokrat Parti: Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koraltan ve Fuat Köprülü gibi kişilerce 1946 yılında kuruldu. 1950 yılında iktidara geldi. 1954 ve 1957 seçimlerini kazandı. Uygulamış olduğu politikalar sonucunda ülkeyi Demokrat Parti yandaşları ve CHP yandaşları olarak ikiye böldü. Halkın desteğini alan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 27 Mayıs 1960 tarihinde iktidardan uzaklaştırıldı. Yüksek Adalet Divanı'nda yapılan yargılama sonucunda parti genel başkanı ve Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildiler.

    Kalgay: Kırım Hanlığı'nda hanların birinci veliahtlarına verilen isim. (İkinci veliahta Nureddin denirdi)

    Şaman: 1- Sibirya'da oturan bazı Türk boylarında tef çalarak, dans ederek, şarkı söyleyerek ayin yapan ve böylece ruhlarla ilişki kurarak hastalıkları iyi ettiğine, istenilen birtakım sonuçları sağladığına inanılan kimselere Avrupalıların verdikleri ad. 2- Eski Türklerde din adamı.

    Maruni: IV. yüzyılda keşiş Aziz Maron'un oluşturduğu kiliseye bağlı olan bugün çoğunluğu Suriye ve Lübnan'da yaşayan Katolik-Süryani topluluğudur. Bunlar kutsal kitaplarını Arapça okurlar, Roma Kilisesi'ne bağlı oldukları halde, Ortodoks ayini yaparlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü