Eğitim Sitesi

Sermaye Artırımı Nedir? Sermaye Artırımı Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Artırımı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye Artırımı:

Ara mali tablo düzenlemekle yükümlü olan anonim ortaklıklar, aracı kurumlar, yatırım ortaklıkları ve yatırım fonlarının düzenleyecekleri ara mali tabloların, sürekli denetleme ile görevli bağımsız denetleme kuruluşları tarafından incelenmesi ve rapora bağlanmasıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Portföy Yönetim Şirketleri: Özel olarak portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı'nda belirlenen şartları yerine getirerek, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yetki belgesi almış anonim şirketler.

    Tasarruf: Tüketimin gelecekteki bir tarihe ertelenmesi sonucunda gelirin tüketime harcanmayan kısmıdır. Gelecekte daha fazla kazanç elde etme isteği veya ileride ortaya çıkabilecek beklenmedik durumlara karşı önlem alma içgüdüsü bireylerin tasarruf eğilimlerini artıran sebeplerdendir. (Savings)

    Genel Bütçe: Yalnızca bakanlıklara ilişkin gelir ve giderleri kapsayan bütçedir.

    Hesap Mevcudundan Daha Fazla Para Çekme: Cari hesap sahiplerinin hesap bakiyelerinin üzerinde belirlenmiş bir meblağa kadar harcamalarına izin veren bir imkân. Eğer borç imkânı kullanılırsa faiz tahakkuk ettirilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü