Eğitim Sitesi

Resim Nedir? Resim Hakkında Kısaca Bilgi

Resim Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Resim:

Osmanlı Dönemi'nde kimi eşyadan ya da işlerden alınan vergi.

 

Hukuk Terimi Olarak Resim:

Devlet daire ve kurumlarında görülen hizmet ve yapılan giderlerin karşılığı olarak, sadece o işle ilgisi bulunan kişilerden alınan bir gelir.

 

Sanat Terimi Olarak Resim:

Yüzey üzerinde oluşturulan her türlü iki boyutlu kompozisyon.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Resim:

Gözlem, duygu ve düşüncelerimizi çizgi, açık-koyu ve renk gibi elemanlarla belli estetik kurallar çerçevesinde iki boyutlu bir yüzeyde biçimlendirme sanatıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tevkiî: Nişancı, Tuğraî deyimleriyle eşanlamlıdır. Hükümdarların alâmeti bulunan ferman ve beratlara nişan denirdi. Bu alâmeti o ferman ve beratlara çekmekle, vurmakla görevli memurlara da Tevkiî, Nişancı ya da Tuğraî denirdi.

    Mülazım: 1- Atanmak için sıra bekleyen müderris ya da kadı adayları. 2- Stajyer anlamında kullanılan bir deyim. 3- Eskiden teğmen.

    Nişantaşı: Padişah, şehzade ve tanınmış okçuların attıkları okların düştükleri yere dikilen taş. (Bu taşların üzerine ok menzili, atış tarihi, atan kimsenin adı yazılırdı. İstanbul'daki Okmeydanı'nda tanınmış okçuların katıldığı yarışmalarda en uzun menzile ok atan adına da nişan dikilirdi. Nişan taşlarının boyları 1-3 m. arasında değişirdi. Bugün hâlâ İstanbul'un Okmeydanı, Nişantaşı, Topağacı semtlerinde nişan taşları vardır).

    Beyt'ül Hikmet: Abbasiler tarafından, 800'lü yılların başında, Bağdat şehrinde kurulan kütüphane ve çeviri merkezinden oluşan bir bilim merkezidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü