Eğitim Sitesi

Ortalama Özkaynak Verimliliği Nedir? Ortalama Özkaynak Verimliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Ortalama Özkaynak Verimliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Ortalama Özkaynak Verimliliği:

Bir şirketin ortalama özkaynaklarını kullanarak oluşturduğu net kar rakamını gösterir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İmtiyazlı Hisse Senedi: Esas sözleşmede hüküm bulunmak kaydı ile, sahiplerine temettü ödemesi, rüçhan hakkı kullanımı, oy hakkı gibi konularda ayrıcalık tanıyan senetlerdir.

    Finansal Bulaşıcılık /Yayılma: (Financial Contingency): Ülkelerin birinde ya da birkaçında ortaya çıkan sorunlar yüzünden tedirgin olan uluslararası yatırımcıların benzer özelliklere sahip ülkelerden yatırımlarını hızla çekmeleri ve bu şekilde olumsuz yatırım koşullarının diğer ülkelerin finansal sistemlerine de yayılmasıdır.

    Türev Piyasalar: Standartlaştırılmış türev işlem sözleşmelerinin vadeli alınıp satıldığı, gerçekleştirilen takasların bir kurum tarafından garanti edildiği, borsa bünyesinde işleyen piyasalardır. Türev piyasa işlemleri olan futures, forward, opsiyon ve swap piyasa oyuncuları tarafından riskten korunmak ya da kâr elde etmek amacıyla kullanılabilmektedir.

    TCMB’nin Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranı: TCMB’nin farklı vadelerdeki fonlama faizlerinin miktarla ağırlıklandırılmış ortalama faizidir. (CBRT’s Weighted Average Funding Rate)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü