Eğitim Sitesi

Nükleer Santral Nedir? Nükleer Santral Hakkında Kısaca Bilgi

Nükleer Santral Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Nükleer Santral:

Nükleer yakıtlardan serbest kalan enerjinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü elektrik santralıdır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Nükleer santral:

Atom çekirdeklerinin parçalandığı yer.

 

Coğrafya Terimi Olarak Nükleer Santral:

Yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak elektrik enerjisinin üreten tesistir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Nihai Enerji (Kullanıma Verilen Enerji): Son dönüşümden önce tüketiciye verilen enerjidir. Not: Bazı durumlarda bu terime "energy available ya da energy disponible= mevcut, hazır, kullanılabilir, yararlanılabilir enerji" olarak çevirebileceğimiz biçimde rastlanırsa da burada "final energy=nihai enerji" teriminin karşılığı olmadığından kullanılmaması uygun olur.

    Orta Gerilim: 1 kV'dan yüksek olup 36 kV'u geçmeyen gerilim.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Çıkış: Bir hat veya kabloyu bir transformatörü, bir senkron grubu vs.yi bir bara grubuna bağlayan cihazların tümüne denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü