Eğitim Sitesi

NiMH (Nickel-Metal Hydride) Nedir? NiMH (Nickel-Metal Hydride) Hakkında Kısaca Bilgi

NiMH (Nickel-Metal Hydride) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak NiMH (Nickel-Metal Hydride):

Şarj edilebilir bir pil teknolojisini ifade eder. Dijital kameralarda en fazla kullanılan bir pil çeşididir. Kalem pil büyüklüğündedir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Plan: Genel plan, yakın plan, dik ve yatay plan, değişik bakış açılı olarak çeşitlendirilebilecek, fotoğrafı çekilen nesnenin kadrajda konumlandırılması durumu.

    Orta Ton Ölçümü (Orta Gri Ölçümü): Ortalama bir tona sahip bir yüzeyden ışık ölçümü alındıktan sonra (ya da %18'lik gri kart) bu değerlerin (poz süresi/diyafram açıklığı) yeniden kadraj yapıldığında çekim için kullanılmasıdır.

    JPEG2000: 2001 yılından itibaren kullanılmaya başlanan yeni versiyon bir JPEG resim dosya formatıdır. Daha fazla sıkıştırma yapabilmesine rağmen daha az veri kaybına sebep olması ile ilerideki zamanlarda bir çok kamera ve resim işleme programında kullanılması muhtemel bir resim dosya formatıdır.

    Körük: Objektif ile fotoğraf makinesinin gövdesi arasında bulunan genellikle ray üzerine yerleştirilmiş esnek yapısı olan bir malzemedir. Raylar körüğün objektif ile gövde arasındaki mesafeyi değiştirmek amacıyla ayarlanmasını sağlar. Bu makro fotoğraf çekimini ve yakını odaklamayı mümkün kılar. Esnek körükler büyük formatlı makinelerde perspektif değişimini sağlamak amacıyla, film yüzeyinde objektifin eğimini mümkün kılar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü