Eğitim Sitesi

Nakib Nedir? Nakib Hakkında Kısaca Bilgi

Nakib Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Nakib:

Yardımcı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Vakıf: Vakıf: Bir hizmetin, bir işin gelecekte de yapılması için belli şartlarla ve resmi bir yolla ayrılarak bir kimse tarafından bırakılan mülk veya para ve bu hizmeti yapmak için oluşturulmuş (hayır) kurumlarıdır. Türk Eğitim Vakfı, Tema Vakfı gibi.

    Tarikat: Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir. "Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir." "Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir." "Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."

    Hayvancılık: Çeşitli hayvanların beslenerek para kazanılması faaliyetine denir. Küçük Baş(Koyun, Keçi); Büyük Baş(İnek, Öküz), Kümes(Tavuk, Hindi, Ördek), İpek Böcekçiliği, Balıkçılık, Arıcılık hayvancılık faaliyetini çeşitleridir.

    Öşri Topraklar: Osmanlı Devleti'nde, fethedildiği zaman Müslümanlara verilen topraklardır. Topraklar, sahiplerinin mülkü sayılır, isteyen topraklarını satabilir, bağışlayabilir, vakfedebilir, miras bırakabilirdi. Toprağı işleyenler, elde ettikleri ürünün 1/10'unu vergi olarak devlete verirlerdi. Bu vergiye öşür denirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü